Меки домашни гевречета

Йозлям КадироваЙозлям КадироваКопирайтър23637612
16/11/2019
"Меки гевречета за закуска, които може да хапнете със сладко по ваш вкус "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо78
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Като за начало, активирайте маята с лъжичката захар и малко прясно мляко.

Чукнете яйцето в подходящ за месене съд, сипете предварително затопленото прясно мляко, солта, олиото, киселото мляко и най-накрая добавете активиралата се вече мая.

Постепенно добавяйте и брашното, докато се получи меко, нелепнещо и еластично тесто.

Оставете да удвои обема си.

Втасалото тесто разделете на 32 еднакви топченца, като всяко оформете на еднакви дълги фитили.

Усукайте едно с друго два от фитилите и съединете краищата им.

Процедирайте така и с останалите, и оставете гевречетата да втасат.

Изпечете на предварително загрята на 170 градуса фурна, за около 20 минути тези меки домашни гевречета.

Бележка: Преди изпичане намажете гевречетата с жълтък и 1 ч.л. прясно мляко (така, освен че ще имат блясък, коричката ще бъде изключително мека и ароматна). В моя случай добавих и олио, но препоръчвам само жълтък и прясно мляко.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар