Двойно шоколадови напукани сладки

14/11/2019
"Шоколадът никога не е в повече, всички гости, които опитаха напуканите сладки са на същото мнение "
Приготвяне180 мин.
Готвене15 мин.
Общо195 мин.
Порции40
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо822
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества
Напукани Сладки

Начин на приготвяне

За направата на тези двойно шоколадови напукани сладки пресейте брашното, какаото и бакпулвера. Добавете към тях солта и ванилията.

В отделна купа разбийте яйцата със захарта и маслото. Добавете сухите съставки и бъркайте до получаване на меко тесто (ако се наложи, добавете още малко брашно, но имайте предвид, че тестото трябва да бъде меко и лепкаво).

Когато тестото е готово, сложете шоколадов кувертюр. Той може да бъде на топченца или цял шоколад, който обаче трябва да нарежете на малки парченца. В моя случай е шоколад.

Размесете добре тестото, така че шоколадът да се разпредели равномерно, след което го покрийте със стреч фолио и оставете в хладилника за 2 часа.

Когато извадите тестото от хладилника, то трябва да е стегнато. Направете малки топчета и поръсете (или оваляйте) всяко топче в пудра захар. Подредете в тавичка, застлана с хартия за печене, и сложете сладките в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 10-15 минути. Не забравяйте да оставите по 1 пръст разстояние между какаовите топчета.

Трябва да извадите сладките, когато са все още леко мекички, защото по-късно се стягат, и в случай че ги печете повече, рискувате да получите напукани камъчета.

Поднасяме напуканите сладки с кафе или чай.

Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
Практичен и удобен аксесоар за съхранение
Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
6.30 лв.
Виж ››

Сигурен начин да опазите мъфините свежи и далеч от любопитните погледи на лакомниците е тази практична метална кутия

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар