Бистра телешка супа

Кристина БоневаКристина Бонева
Ентусиаст
92371161491
Бистра телешка супа
Снимка: Кристина Бонева
13/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото се нарязва на кубчета и се сварява.

Имайте предвид, че телешкото увира трудно.

За по-бързо сваряване може да използвате тенджера под налягане, като преди това съвсем леко запържете месото.

Полученият бульон се прецежда и към него се добавят свареното месо, нарязаните на едро зеленчуци и подправките (дафинов лист, сол, черен пипер, бахар).

Телешката супа се оставя да ври на слаб огън до готовност на всички зеленчуци, след което се поръсва с магданоз.

Поднася се бистрата телешка супа с резен лимон или с оцет със счукан чесън.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: