Тарт със сирене и чери домати

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Копирайтър
169
397
68
34
3
14/11/2019
"Нищо не може да наруши спокойствието ни, когато пред себе си виждаме тарт със сирене и чери домати, препоръчваме тази успокояваща практика и на вас "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо138
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме пармезан с мащерката и разделяме сместа на две части. Едната част запазваме за плънката, а към другата част добавяме брашното, солта и маслото. Намачкваме продуктите с пръсти, докато станат на трохи, след това добавяме яйцето, водата и замесваме тесто за пай.

Готовото тесто разточваме във формата на кръг върху леко набрашнена повърхност и с помощта на точилката го пренасяме в кръгла тава, като гледаме да покрием страните на тавата. Набождаме тестото с вилица и слагаме в предварително загрята фурна на 190 градуса да се запече за 10-15 минути.

За плънката нарязваме чери доматите на две, добавяме намачканото сирене, заквасена сметана, яйцата, магданоз, мащерката и заделения пармезан с мащерка. Разбъркваме всичко много добре и изливаме сместа в опеченото тесто. Печем нашия тарт на 180 градуса за 35-40 минути.

Гарнираме готовия тарт със сирене и чери домати с рукола или други зелении.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар