Моят портокалов кекс

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
361
1k
1k
219
2
Моят портокалов кекс
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 2
13/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Сготви45 мин.
Общо55 мин.
Порции16
"Прекрасен домашен кекс дебеланко с нежен портокалов вкус"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Намазнете добре формата, в която ще се пече кекса, с маргарин, масло или олио; приберете в хладилник.

Разбийте яйцата със захарта за около 8-10 минути. Дългото им разбиване ще помогне за получаване на по-пухкав кекс.

След което добавете портокаловия сок (прясно изцеден; в моя случай 2 портокала бяха достатъчни да получа 200 мл сок), 2 с.л. пълни с маргарин, олиото, киселото мляко и бакпулвера.

Постепенно добавете брашното и бъркайте, докато се получи хомогенна смес.

Изсипете сместа за кекса във формата и изпечете на предварително загрята на 170 градуса за около 40-50 минути.

Готовият портокалов кекс оставете да изстине обърнат и едва след като е изстинал, го извадете от формата.

Поръсете вашия портокалов кекс с пудра захар.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: