Моят портокалов кекс

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
351
1k
1k
178
2
13/11/2019
"Прекрасен домашен кекс дебеланко с нежен портокалов вкус"
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 611
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазнете добре формата, в която ще се пече кекса, с маргарин, масло или олио; приберете в хладилник.

Разбийте яйцата със захарта за около 8-10 минути. Дългото им разбиване ще помогне за получаване на по-пухкав кекс.

След което добавете портокаловия сок (прясно изцеден; в моя случай 2 портокала бяха достатъчни да получа 200 мл сок), 2 с.л. пълни с маргарин, олиото, киселото мляко и бакпулвера.

Постепенно добавете брашното и бъркайте, докато се получи хомогенна смес.

Изсипете сместа за кекса във формата и изпечете на предварително загрята на 170 градуса за около 40-50 минути.

Готовият портокалов кекс оставете да изстине обърнат и едва след като е изстинал, го извадете от формата.

Поръсете вашия портокалов кекс с пудра захар.

Продълговата тефлонова форма за кекс - 30 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Продълговата тефлонова форма за кекс - 30 см
4.99 лв.
Виж ››

Кекс, хляб или друго - тази практична форма за кекс е префектна за приготвянето на всякакви печива, а вие ще останете очаровани от нейното качество

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар