Фритата по италиански

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Копирайтър
213
521
211
47
5
14/11/2019
Приготвяне50 мин.
Готвене20 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо529
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества
Фритата

Начин на приготвяне

В загрят тиган на средна температура слагаме нарязаните на кубчета салам и артишок. Разбъркваме и прибавяме нарязаните домати и предварително отцедените и нарязани гъби. Оставяме сместа да се готви за около 4-5 минути и след това я изсипваме в съд за печене.

Разбиваме яйцата с млякото, прибавяме нарязаните на ситно праз и чесън, солта, босилека и черния пипер. С тази яйчен смес заливаме другата смес, която сме изсипали в съда за печене.

Най-отгоре подреждаме моцарела, нарязана на филийки, и поръсваме равномерно с настърган пармезан. Печем нашата фритата в предварително загрята фурна на 220 градуса за около 20 минути.

Много вкусна фритата по италиански! Една от най-апетитните италиански рецепти!

Яйцеразбивачка с кана
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Яйцеразбивачка с кана
13.72 лв.
Виж ››

Яйцеразбивачката с кана е мултифункционален уред, който прави готвенето на сладки и солени ястия с яйца още по-лесно и по-чисто. Голяма вместимост, удобна дръжка и плътен капак на каната. Може да се ползват и поотделно.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар