Турска салата с патладжан и цедено кисело мляко

НалиНали
Чирак
22
32
40
10/11/2019
"Свежа салата с цедено кисело мляко и патладжан, от която искаме двойна порция "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо714
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • патладжан - 2 бр.
  • цедено кисело мляко - 400 мл
  • краставица - 1 бр.
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • чесън - 2 скилитки
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази турска салата с патладжан измиваме добре патладжана и надупчваме с помощта на една вилица и слагаме в една тава за печене и печем на 180 градуса за един час.

Изваждаме патладжаните от фурната, чакаме да изстинат и ги обелваме.

Режем на ситно или намачкваме, слагаме в чиния, отгоре добавяме цедено кисело мляко, счукан чесън, сол и зехтин и бъркаме всичко.

След което режем една краставица на малки кубчета и поръсваме отгоре върху салатата с патладжан с малко копър.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар