Яхния зелен боб с месо

АнабелАнабел
Ветеран
627
3k
1k
272
Яхния зелен боб с месо
Снимка: Анабел
1 / 2
09/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
"На тази яхния зелен боб с месо и липсва само хлябът - отиваме да го вземем и сядаме на масата"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се сварява в подсолена вода.

Лукът и морковът се почистват, нарязват и поставят в тенджера с малко олио и вода да се задушат.

След кратко разбъркване към тях се прибавя почистеният и нарязан зелен боб.

Тенджерата се похлупва и се оставя зеленият боб също да се задуши.

Разбърква се периодично, след което се прибавят нарязаните на средно големи парчета картофи.

След кратко разбъркване се добавя червеният пипер и консервираните рязани домати.

Малко след това в тенджерата се налива от бульона, в които са се варили бутчетата. Прибавя се нарязаното на парчета месо и ако е необходимо - още сол.

Яхнията се оставя да къкри на слаб котлон.

Когато е почти готова, се прибавя нарязаният на филийки чесън и се сгъстява с разредено във вода малко царевично брашно.

Накрая яхнията зелен боб с месо се поръсва с нарязан на дребно копър.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: