Пача от кефал

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k465
Пача от кефал
06/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се варят в подсолена вода. Рибата (кефал), почистена и измита, се пуска във врящите зеленчуци. Вари се до омекване. Рибата се изважда с решетъчна лъжица, накъсва се и се поставя в дълбока форма за пача или купичка.

Лукът се вари нарязан, около 1 час. Зеленчуците се претриват, само морковите се остават за гарниране. Лукът също се претрива.

Всичко се прибавя към бульона. Разбърква се и се оставя да се утаи. Прецежда се. Към прецеденият бульон се прибавя желатинът, предварително накиснат в студена вода.

Рибата се гарнира с кръгчета от морковите и се залива с приготвения аспик. Оставя се да се желира. Поднасяме готовата пача от кефал.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: