ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пача»Пача от пъстърва

Пача от пъстърва

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k466
Пача от пъстърва
Снимка: Анонимен
06/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пъстърви - 4 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • целина - 1/4 глава
  • черен пипер - 3 - 4 зърна
  • магданоз - 1/2 корен
  • вино - 1/2 ч. бяло
  • лимони - 1 бр.
  • за желиране
  • яйца - 1 бр.
  • желатин - 3 листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците, подправките, виното и 1 чаша вода се слагат на огъня да врят. Рибите пъстърва се почистват и се измиват. Пускат се във врящия зеленчуков бульон. Варят се още 15 минути.

Още топли, се обелват и се обезкостяват. Бульонът се прецежда и се избистря с белтък. Прибавя се желатинът, предварително накиснат в студена вода. Рибата се поставя в подходящи купички - по една, накъсва се.

Гарнира се с моркови, сварени с рибата. Лимонът се нарязва на кръгчета, като се поставят между морковите. Заливат се с аспика и се оставят да се желират. По желание може да се гарнират с маслини и листенца от магданоз готовата пача.

Вкусна пача от пъстъртва!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: