ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пача»Пача от пъстърва

Пача от пъстърва

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
697
1k
201
Пача от пъстърва
Снимка: Анонимен
06/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците, подправките, виното и 1 чаша вода се слагат на огъня да врят. Рибите пъстърва се почистват и се измиват. Пускат се във врящия зеленчуков бульон. Варят се още 15 минути.

Още топли, се обелват и се обезкостяват. Бульонът се прецежда и се избистря с белтък. Прибавя се желатинът, предварително накиснат в студена вода. Рибата се поставя в подходящи купички - по една, накъсва се.

Гарнира се с моркови, сварени с рибата. Лимонът се нарязва на кръгчета, като се поставят между морковите. Заливат се с аспика и се оставят да се желират. По желание може да се гарнират с маслини и листенца от магданоз готовата пача.

Вкусна пача от пъстъртва!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: