Северняшка салата

ЦветанкаЦветанкаНовак
13/07/2013
"Признаваме си, че изпитваме известна слабост към северняшката кухня, особено към салатите от този край на България. Опитайте и ще ни разберете "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо117 565
  • Преглеждания за месеца2703
  • Преглеждания за седмицата1778
  • Коментари7 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно почистваме чушките от дръжките и семките и ги изпичаме в чушкопек. Прибираме ги за кратко в политиленов плик за да се задушат. Ако обичате по-пикантни салати може да изпечете и 1-2 люти чушлета.

Охладените чушки се обелват и нарязват. Към тях се добавя чесънът и лукът, нарязан не много ситно. Всичко това се счуква много добре в дървено хаванче. Последно се добавят сварените и обеления яйца.

Зеленчуково яйчената смес се залива със зехтина, добавя се ситно нарязан магданоз и кисело мляко.

Поднася се студена.

Рейтинг

5 22
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Изпрати
Stefan Djenev
Stefan Djenev
12.08.2016 00:20
Не съм "мастер чеф", но тази салата си РЕВЕ за варено, накъсано пилешко филе! По-смелите могат да добавят и чаена лъжичка горчица.
3
0
Cvetoslav Krastev
Cvetoslav Krastev
21.07.2016 17:25
С прясно мляко става по хубава салатата.
1
3
Петър
Петър
19.01.2016 15:57
Северняшката салата се прави от нарязани печени и белени чушки с добавена извара или сирене и олио. Майка ми е от района на Попово и там така я наричат тази салата. Това тук не знам какво е?!
7
1