Задушено агнешко в тенджера

АнабелАнабелНовак316
06/11/2019
"Подбираме подходящите подправки, идеалното месо и правилния съд - това е формулата за перфектното задушено агнешко "
Приготвяне20 мин.
Готвене140 мин.
Общо160 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо59
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо се нарязва на порции и се поръсва със сол, азиатската подправка, мащерката и чили.

Слага се в тиган с малко олио и се запържва. Запърженото месо се прехвърля в тенджера, а на негово място в тигана се запържат лъкът, чесънът, малко след това чушките.

След като омекнат, се прибавят нарязаните на едро картофи и доматите, нарязани на кубчета.

След като се позапържат зеленчуците, се прехвърлят в тенджерата при месото. Налива се около половин литър вода, прибавя се малко сол на вкус, тенджерата се похлупва и се оставя да се готви на слаб котлон за около два часа.

Когато е готово ястието от задушено агнешко, може да се поръси с нарязан на дребно магданоз.

Невероятно задушено агнешко в тенджера с екзотичен привкус!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар