Воденичарска картофена супа

05/11/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо57
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените картофи измиваме много добре, нарязваме на едро и сваряваме до омекване. Отцеждаме картофите от бульона, като заделяме част от него.

Картофите пасираме, добавяме праз, който предварително сме запържили леко, наливаме прясно мляко.

Ако искаме картофената супа да е по-рядка, разреждаме с част от бульона от варенето. Поръсваме със сол и червен пипер. Завираме кремсупата за за още 5-10 минути, след което тя е готова.

По желание може да поднесем нашата воденичарска картофена супа с домашни крутони.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар