Воденичарска картофена супа

Криси ЧерниковаКриси Черникова
Дарт Вейдър
126
644
125
64
05/11/2019
"Картофената супа от нас, крутоните от вас "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо234
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените картофи измиваме много добре, нарязваме на едро и сваряваме до омекване. Отцеждаме картофите от бульона, като заделяме част от него.

Картофите пасираме, добавяме праз, който предварително сме запържили леко, наливаме прясно мляко.

Ако искаме картофената супа да е по-рядка, разреждаме с част от бульона от варенето. Поръсваме със сол и червен пипер. Завираме кремсупата за за още 5-10 минути, след което тя е готова.

По желание може да поднесем нашата воденичарска картофена супа с домашни крутони.

Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
13.00 лв.
Виж ››

Филътът FFP2 осигурява минимум 94% филтрация и защита като драстично намалява риска от разпространението на вируси и бактериални инфекции по въздушно-капков път.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар