Селска зелева чорба с мръвка

05/11/2019
"Свинско със зеле, но като чорба - едно време са ядяли такива вкусотии "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо77
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинско месо - 300 г наденица
  • кисело зеле - 400 г
  • брашно - 1 ч.л.
  • свинска мас
  • лук - 2 глави
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме приготвената наденица на кръгчета и ги запържваме в малко свинска мас. Прибавяме брашно и скълцан лук.

Слагаме и нарязано ситно кисело зеле. Разбъркваме и следва да разредим нашата зелева чорба с вода.

Налейте количество течност според това колко гъста желаете да е супата.

Варете на умерен огън до омекване на колбаса.

Към края подправяме нашата селска зелева чорба с мръвка с червен пипер и сол.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар