Бъркана питка Мързеливка

Niki ZhelyazkovaNiki Zhelyazkova
Новак
5
21
229
2
04/11/2019
"Объркваме всички съставки и ето - имаме вкусна питка без грам усилие "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 145
  • Преглеждания за месеца85
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • мая - 20 г прясна
  • прясно мляко - 2 ч.ч. топло
  • сол - 1 ч.л. от малките
  • брашно - 3 ч.ч.
  • олио - 6 с.л.
  • краве масло - 2 пръста от голямото пакетче
  • сирене - 300 г
  • сусам - за поръсване, по желание
* мерки и количества
Питки

Начин на приготвяне

Всичко, без сиренето, се забърква в купа и се оставя малко да постои. Трябва да втаса малко сместа.

Добавя се и сиренето след това, разбърква се за кратко и се изсипва в тавичка с хартия за печене. По желание се поръсва със сусам.

Печем на 200 градуса около 30 минути, после още 10 мин., само на долен реотан. Аз пекох на 180 градуса, че моята фурна е силна и я следих.

С шиш се проверява дали питката е готова. Ако забоденият шиш излезе сух, нашата бъркана питка е готова.

Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
Приготвяй си тази рецепта в:
Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
38.00 лв.
Виж ››

Кръгла алуминиева тава, в която може да приготвите всичко, до което кулинарното ви вдъхновение се простира. С незалепващо покритие и удобни дръжки тя позволява лесно пренасяне, съхранение и готвене. Алуминиева тава, която е необходимост във всяка кухня!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар