Тиквена крем супа с пармезан и крутони

ГеновеваГеновева
Ентусиаст
107
17
250
1
02/11/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо163
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако ви е останал стар хляб го нарежете на кубчета и го сложете в метална тавичка.

Сложете го да се изпече във фурната, като разбърквате периодично и като не го препичате много, просто да се зачерви.

В дълбока тенджера слагаме настърганата тиква (можете и да я нарежете на едри парчета, аз имах настъргана и такава използвах), нарязаните на едро моркови, картофи, лук, чесъна и праз лука.

Пълним тенджерата с вода, така че да покрият хубаво зеленчуците. Оставяме да заври на котлона и добавяме кравето масло. Варим зеленчуците, докато се сварят.

Овкусяваме със сол и черен пипер и оставяме супата да изстине малко. След това пасираме и добавяме заквасената сметана, която сме разбили със съвсем малко вода.

Разбъркваме тиквената супа и добавяме нарязан на ситно магданоз.

Сервираме топла като поръсваме с пармезан и добавяме от крутоните, които приготвихме по рано. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар