ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Кавърма»Пилешка кавърма на тиган

Пилешка кавърма на тиган

Албена АсеноваАлбена Асенова
Ветеран
6673k2k9072
Пилешка кавърма на тиган
Снимка: Албена Асенова
01/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Кавърма за чудо и приказ сме си спретнали тук"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 400 г от бутчета
  • лук - 2 - 3 глави
  • чушки - 1 бр. зелена
  • чушки - 1 бр. червена
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 250 г
  • домати - 2 бр.
  • червено вино - 150 мл
  • олио - 4 с.л.
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • магданоз - 4 - 5 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се нарязва на хапки и се слага в дълбок тиган със загрято олио, да се задуши. Малко след това се прибавят почистените и нарязани на ивички лук, чушки, на колелца моркови и гъби на филийки.

Отгоре се поръсва червения пипер, прибавя се сол на вкус, и се разбърква. Добавят се нарязани или настъргани домати, налива се малко топла вода, така че да покрие зеленчуците, малко червено вино и ястието се оставя да къкри на бавен огън.

Щом ястието се позадуши, се овкусява с риган, черен пипер на вкус и дафинов лист. Ястието се похлупва и се задушаването продължава на умерена температура, докато водата почти изври от кавърмата.

Готовата пилешка кавърма на тиган се сервира поръсена с пресен магданоз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: