Фалшиво панирано пилешко

Криси ЧерниковаКриси ЧерниковаДарт Вейдър162811411
30/10/2019
"Какво му е фалшивото на това пилешко ще попитате - изненада "
Приготвяне14 мин.
Готвене20 мин.
Общо34 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо123
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • карфиол - 500 г
  • яйца - 2 бр. големи
  • брашно - 4 с.л. царевично
  • бира - ½ ч.ч.
  • сол
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • къри - ½ ч.л.
  • олио - пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начупеният на розички и измит карфиол се вари за 5 минути в подсолена вода, след което се облива със студена вода, оставя се да се отцеди.

В купа се смесват царевично брашно, сол, черен пипер, къри. Количеството на подправките може да се промени според вкуса на всеки. Към тях се прибавят бирата и разбитите яйца.

Бърка се до получаването на паста за паниране. При нужда тя може да се коригира с малко вода, ако е много гъста, или с още брашно, ако ви се вижда твърде рядка.

После потапяме всяко едно карфиолче в сместа и пържим в загрято олио до златисто. Изваждаме така приготвеното фалшиво пилешко от карфиол върху хартия, за да отнеме излишната мазнина.

Това фалшиво панирано пилешко от карфиол е идеално мезе за бира. То е и алтернатива на месото за вегетарианците.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Геновева
Геновева
30.10.2019 15:28
Обожавам паниран карфиол... мерси за рецептата
0
0