ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Риба»Пържена Риба»Кефал с пържен магданоз

Кефал с пържен магданоз

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
913
144
75
Кефал с пържен магданоз
10/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4-6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме кефала от главите и го нарязваме на парчета. Посоляваме го и го прибираме за 20-30 минути в хладилник. Овалваме осоления кефал в брашно и го изпържваме в силно сгорещено олио от всички страни.

Оставяме го върху салфетка да се отцежда, като ги напръскваме с малко лимонов сок.

Магданоза се нарязва на едро и се запържва за няколко минути в сгорещеното масло. Може леко да го посолите.

Картофите се сваряват в подсолена вода, обелват се, напръскват се с малко олио и се нареждат около изпържения кефал. Всичко се залива със запържен магданоз и се гарнира с резени лимон.

Рейтинг

5 4
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: