Зелена фритата

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
913
144
75
Зелена фритата
10/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуснете почистения зелен фасул във вряща подсолена вода и варете до готовност. Спанакът се нарязва и се задушава в дълбок тиган в смес от олио и масло. Когато омекне, добавете към него и сварения фасул.

В дълбока купа разбиваме енергично яйцата. Добавяме сметаната и задушените зеленчуци и бъркаме до получаването на еднородна смес. Подпровяме с половината количество наситнени зелени подправки, сол и черен пипер и обърква.

Нарязваме багетите на тънки филии, които запичаме в тиган с малко масло от двете страни. Заливаме запечените багети с яйчената смес и готвим още 5-6 минути.

Сваляме от котлона, покриваме за 10 минути за да се задуши, наръсваме с остатъка от зелените подправки и поднасяме още топло.

Рейтинг

5 1
4 4
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка: