Моята телешка мусака с картофи и тиквички

ГеновеваГеновева
Чирак
103
17
243
26/10/2019
"Една по-различна мусака с телешко месо, която обаче също си подхожда идеално с кисело мляко - да не го забравите "
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо110
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме двата вида лук в мазнина. Нарязваме тиквичките, морковите и картофите на не много едри кубчета. Добавяме ги към лукa в тавата да се задушат и те.

Белим домата и го режем на кубчета, след което го добавяме и него. Накрая добавяме каймата, като сме добавили малко вода към нея и разбъркаме.

След като запържим всички зеленчуци и каймата, добавяме подправките да я овкусим, а именно сол, черен пипер, чубрица, пресен магданоз и зеленчуковата подправка. Разбъркваме и добавяме вода да се покрият зеленчуците.

Слагаме във фурната да се пече. През това време си правим Бешамела, като сгорещяваме повечко олио и запържим брашното в него.

След това добавяме студеното прясно мляко и бъркаме енергично до получаването на еднородна, гъста смес. Бъркайте постоянно, за да не залепне сосът.

След като се сгъсти, добавяме разбитите яйца и оставяме соса така за още 2-3 минути при непрекъснато бъркане. Накрая посоляваме, добавяме черен пипер и настъргваме индийско орехче.

Махаме от котлона и оставяме да изстине, докато се сготвят зеленчуците и каймата. След като водата от тавата се е изпарила, изсипваме Бешамела отгоре, разпределяме и връщаме обратно мусаката да се запече във фурната.

При сервиране добавете 1-2 лъжици кисело мляко в чинията с вашата телешка мусака с картофи и тиквички.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар