Мусака в йенска тенджера

АнабелАнабелНовак316
27/10/2019
"Аз съм от хората, които правят мусаката в йената, защото обичам да я гледам как става готова пред очите ми "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо281
  • Преглеждания за месеца236
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на дребно и се запържва в малко олио.

След като омекне, се прибавят обелените и нарязани на кубчета картофи.

След около 6-7 минути се прибавя каймата. Разбърква се, докато каймата стане на трохи и побелее.

Мусаката се овкусява със сол, чубрица, черен и червен пипер. Доматът се нарязва на много ситно или се пасира.

Той се слага накрая заедно с около 100 мл вода.

Сместа за мусаката се прехвърля в тенджера от йенско стъкло, похлупва се и се слага в студена фурна.

Пече се на 200 градуса, като към когато е почти готова, се маха капакът и се залива със заливка за мусака, приготвена от разбито яйце с кисело мляко и малко брашно.

Мусаката в йенска тенджера се допича до получаване на хубав загар на заливката.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар