Лесна фритата с праз

Криси ЧерниковаКриси Черникова
Дарт Вейдър
126
648
125
74
25/12/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 261
  • Преглеждания за месеца129
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • яйца - 10 бр.
  • праз - 2 стръка, големи
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се нарязва на кръгчета или на кубчета, и се задушава в малко мазнината.

Когато омекне, се посолява и се прехвърля в тавичка.

Яйцата се разбиват с щипка сол, след което с тях се залива празът.

Тавичката се слага в загрята на 200 градуса фурна и нашата лесна фритата с праз се пече, докато яйцата се стегнат.

Опитайте тази фритата - ще ви хареса!

Пластмасов съд за белене на яйца - 9.5 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Пластмасов съд за белене на яйца - 9.5 см
6.60 лв.
5.08 лв.
Виж ››

Край на досадното белене на яйца - във всеки дом трябва да има поне по един такъв практичен съд за белене на сварени яйца

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар