Млечно суфле

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921180493
Млечно суфле
08/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото в суха тенджера на слаб огън, като не го оставяте да го кипне. Добавете брашното и запържете за няколко минути докато не придобие златист цвят.

При непрекъснато бъркане добавете прясното мляко и оставете сместа да поври на котлона за няколко минути.

Свалете от котлона. Като не преставате да разбивате добавяте 100 г захар, ванилията, предварително разбитите жълтъци и накрая белтъците, които са разбити на твърд сняг с остатъка от захарта.

Готовата смес се изсипва в предварително намаслени съдове и се пече в предварително загрята силна фурна на водна баня.

Пригответе заливката по следния начин :

Първо разбийте жълтъците хубаво с миксер. Добавете постепенно захарта, брашното и 1 ч.ч. прясно мляко. Кипнете останалото мляко. На тънка струйка добавете млечно-яйчената смес. Последно сипете какаото и рома и разбъркайте.

Поднесете заедно с изпеченото суфле.

Рейтинг

4.5
55
45
30
20
10
Дай твоята оценка: