Арабски дюнер питки

08/07/2013
Дони Маринова
отДони МариноваНовак
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо70 мин.
  • Порции16 бр,
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 017
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментари4 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 5 ч.ч. бяло
  • мая - 2 пакетчета суха, за хляб
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 щипка
  • вода - 400 мл хладка
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В кладенче посредата на пресятото брашно добавете маята, зехтина, захарта и солта. Доливайки постепенно вода, омесете гладко и еластично тесто.

Тестото разделете на 16 топки и ги оставете да втасат върху набрашнен плот и покрити с кърпа. Разточете след това всяка топка на питка с дебелина 5-6 мм.

Така приготвените питки се изпичат върху загрят сач или тиган с дебело дъно без мазнина. Пекат се от двете страни, докато се издуят и по повърхността им се появят кафяви мехурчета.

Готовите арабски дюнер питки се подреждат една върху друга и се задушават накрая с кърпа.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 7
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

коко
коко
07.02.2016 10:39
5-6 метра може би!!!
0
0
Аз
Аз
11.07.2013 09:21
Да не би да става дума за 5-6 км.
1
0
вики
вики
10.07.2013 20:17
Да не са 5-6 мм?
1
0
Мими
Мими
14.03.2015 21:04
5-6 мм.пише
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв