Супа от нахут

Адриа
Адриа
Новак
08/07/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене135 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 575
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата21
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете нахута в подсолена вода от предната вечер.

Изкиснатия нахут се отцежда от водата, промива се под солена вода и се слага заедно с лука (ненарязан) и зехтина да кипнете. Намалявате котлона и варите 2 часа.

Изстисквате лимона. Приготвяте застройка от брашно и прясна изстискан лимонов сок, която вливате при нахута на тънка струйка. Варите още 10-15 минути.

Поднесете гореща.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Васка Трачева
Васка Трачева
15.10.2013 21:29
В най-южните части на Гърция,където се придържат към исконната Срсдиземноморска храна,поднасят същата супа,но не ползват застройка от брашно и лимон.Просто няма нужда - там нахутът е едър и си "размътва"водата.Поднася се,обаче,задължително с половин лайм!И нищо друго в супата - нахут,кромид-лук,зентин.И до панерчето с хляб - парчето лайм!
1
0
Кали
Кали
15.10.2013 21:29
Снимката въобще не отговаря на поместената под нея рецепта. Супата с брашно става гъста, тази е бистра. Да не говорим, че има зелена подправка, която въобще не е спомената в рецептата.
0
0
румен велинов
румен велинов
04.10.2013 19:03
От Иван Звездев съм чул, че нахутът не трябва да се накисва в студена вода, а в хладка.Относно дадената супа, лично бих я дообогатил и с други зеленчуци.
0
0