Гювеч със скариди

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Копирайтър
206
494
189
37
5
23/10/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо115
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме скариди в масло, към тях добавяме предварително нарязаните лук и чесън.

След като и те се запържат, прибавяме гъбите, нарязани на филийки, доматът - нарязан на кубчета и поръсваме със сол и черен пипер.

Прибавяме виното и малко вода. След като по-голямата част от течността се изпари, прехвърляме ястието в глинен гювеч или друг дълбок съд за печене.

Поръсваме с настърган кашкавал и магданоз и го слагаме във фурната на 200 градуса да се запече нашият гювеч със скариди.

Овална керамична тава за ценители-9%
Made in Bulgaria
Овална керамична тава за ценители
27.50 лв.
24.99 лв.
Виж ››

Уникална овална тава, изработена от троянска керамика - задължителен кухненски аксесоар за всеки дом :)

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар