Парфе с нар

Цветанка
Цветанка
Новак
05/07/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 007
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме жълтъка на едното яйце. Белтъка и цялото друго яйце разбиваме на пяна. Разтваряме захарта в 25 мл. гореща вода, добавяме рома и смесваме с яйцата.

Загряваме сместа на водна баня до кипване, след което я махаме от огъня и я охлаждаме чрез непрекъснато разбъркване.

Към леко охладената смес добавяме и 250 мл сметана. Натрошваме курабийките на ситно (може направо да ги рендосаме) и ги добавяме към останалите продукти.

Разрязваме нара на 2, отделяме 10-ина зърна, а останалото изстискваме. Към сока от нар добавяме 2 с.л. тореща вода, меда и 2-3 с.л. лимонов сок. Когато всички продукти се смесят добавяме и наровите зърна и изстудяваме в хладилник.

Приготвяме ванилов крем от 100 мл сметана, които разбиваме с ваниловата захар.

В подходящи купички сипваме първо от сместа за парфето, а отгоре и двата вида крем. Украсяваме със зърна от нар и прибираме за 2-3 часа във фризер за да стегнат.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар