Kрехък пълнен заек

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
697
2k
5k
401
4
19/10/2019
"Изпитана рецепта за приготвяне на заешко с винаги гарантиран вкусен резултат "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 542
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • заек - 1 бр. + дробчетата и сърцето на заека
  • ориз - 1 ч.ч.
  • вода - 3 - 4 ч.ч.
  • сол - на вкус
  • джоджен - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - на вкус
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме заека, подсушаваме го добре с кухненска хартия.

Лука нарязваме на дребно и го задушаваме в тиган с 1-2 лъжици олио.

Нарязваме си на дребно дреболийките и тях добавяме, както и ориза.

Наливаме 1 чаша вода, похлупваме и оставяме на бавен огън докато водата се абсорбира.

Сваляме от котлона, добавяме солта и черен пипер на вкус, разбъркваме и започваме да пълним заека с плънката.

Заеказашиваме и намазваме с олиото, черен и червен пипер и сол.

Ако остане ориз го добавяме при печенето в тавата.

Поставяме в тава, отстрани се изсипва останалата плънка и добавяме още 2 чаши вода.

Завиваме с фолио и поставяме в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Печем на бавен огън, докато се изпече.

По средата на печенето обръщаме заека, а 15 минути преди края премахваме фолиото, за да се запече.

Емайлирана правоъгълна тава с декор 34х22 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Емайлирана правоъгълна тава с декор 34х22 см
15.98 лв.
Виж ››

Какво ви душа иска, това може да сготвите в новата си правоъгълна тава. С удобни размери и емайлирано покритие, което не абсорбира миризмите от храните. Тавата има свежа декорация и се почиства лесно.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар