ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Панирани пилешки пържолки

Панирани пилешки пържолки

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
148548563174
Панирани пилешки пържолки
Снимка: Илияна Димова
16/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Тези сочни панирани пържолки винаги ни из правят пред труден избор - вино ли да отворим, бира ли да налеем"

Необходими Продукти

  • бяло месо - от едно пиле
  • къри - микс, смляно
  • черен пипер
  • сол
  • царевично брашно
  • яйца - 1 бр. голямо
  • картофено нишесте - 1 с.л.
  • олио - за изпържване
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Бялото месо изтъняване и правим четири пилешки пържоли. Наръсваме ги с черен пипер и къри на вкус. В чинийка сипваме фино царевично брашно и овалваме пържолите от всички страни.

В купичка чукваме яйце (1 бр.), прибавяме щипка сол и картофено нишесте (1 с.л.). Разбиваме с бъркалка добре.

В тиган нагряваме на умерена температура олио и в него изпържваме пилешките пържоли, които топваме в яйцето, непосредствено преди изпържване.

Готовите панирани пилешки пържоли сервираме със салата от пресни зеленчуци и соев сос.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: