Рибена чорба от шаран

Криси ЧерниковаКриси Черникова
Дарт Вейдър
126
648
125
74
08/01/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо214
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • шаран - 1 бр. среден
  • лук - 2 глави
  • червен пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • копър - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • дафинов лист - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме шарана. Нарязваме го на средни парчета. В тенджера редим рибата, като я редуваме с парчета лук, магданоз, копър.

Не забравяме да поръсим и от подправките. Заливаме всички продукти с вода.

Тя трябва да е 2 пръста над съдържанието на тенджерата. Варим нашата чорба от шаран 40-45 минути. Трябва рибата да е добре омекнала. Ако течността намалее много, добавяме още.

После вадим месото, а получения рибен бульон]прецеждаме. Връщаме рибата и бульона обратно в тенджерата. Нашата рибена чорба е готова.

Бежова тенджера с декор и капак 26 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бежова тенджера с декор и капак 26 см
36.00 лв.
27.72 лв.
Виж ››

Тенджера, която няма причина да нямате в кухнята. Тя е с незалепващо покритие, стъклен капак, термоизолиращи дръжки. Бежовата тенджера има и още предимства, но ще оставим на вас да ги откриете.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар