Ябълков пай със сметана

16/10/2019
"Ябълков пай за добро настроение - ако денят ви е бил горчив, тази рецепта е начин да върнете сладкия му вкус "
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо179
  • Преглеждания за месеца120
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме маслото със захарта до побеляване, прибавяме яйцето и малко по малко брашното, размесено със содата.

Бъркаме, докато се оформи тесто, което разстиламе в намаслена тавичка и го оставяме в хладилника да се охлади.

Обелваме и почистваме ябълките и ги нарязваме на тънки филийки. Нареждаме ги върху тестото и ги поръсваме със захар.

Смесваме крема сирене, готварска сметана, яйцата, ванилията, канелата и предварително накиснатите в коантро стафиди.

Готовата смес изсипваме върху ябълките и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар