ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от Леща»Супа от леща по провансалски

Супа от леща по провансалски

Криси ЧерниковаКриси Черникова
Дарт Вейдър
127658128179
Супа от леща по провансалски
15/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • леща - 300 г
  • ребра - 250 г пушени, свински
  • праз - 2 стръка
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата поставяме в 1.2 лира вода. Варим я до полуомекване и тогава добавяме подготвените пушени ребра и праза, който сме запържили отделно.

Оставяме супата от леща да поври още 15-20 минути. Ребрата трябва хубаво да се сварят. Когато супата е готова, я овкусява със сол, черен пипер и червен пипер.

Отместваме супата от леща по провансалски от огъня и я поднасяме с домашен хляб.

Бележка: Количеството на използваната вода и времето за варене на нещата могат да варират в зависимост от вида на продукта. На опаковката на лещата би трябвало да има указания как да я приготвите и за колко време. подобни рецепти

подобни рецепти

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: