Медени топки

Adeline
Adeline
Новак
04/07/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 727
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ огнеупорен съд се сипват натрошените орехови ядки, меда, прясно изстискания портокалов сок и настърганата лимонова кора. Добавят се канелата и конякът (ромът) и се варят на тих огън до получаването на гъста, еднородна маса.

Оставете сместа да се охлади, след което направете от нея топки с големината на орех. Лепкавите топчета оваляйте във фино настъргания шоколад.

По желание може да изсушите сладкиша на много слаба фурна (около 50 градуса) преди да оваляте в шоколад.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар