ezine.bg»Рецепти»Десерти»Тестени десерти»Сладка орехова пита

Сладка орехова пита

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
913
128
72
Сладка орехова пита
02/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете жълтъците от белтъците. Разбийте жълтъците със захарта, а белтъците отделно на твърд сняг.

В подходящ дълбок съд смесете гриса, зехтина, бакпулвера, брашното, содата бикарбонат, която сте разтворили в брендито, натрошените орехови ядки и карамфилът.

Добавете жълтъците и белтъците и разбъркайте до получаването на гъста еднородна маса.

Изсипете сместа в предварително намазнена тава и печете около 35-45 минути в предварително загрята на 20 градуса фурна.

Сварете на умерен огън водата, захарта и меда, като бъркате непрекъснато за да се разтопят продуктите и да се получи гладка смес.

Горещия сладкиш с залива със соса и се оставя да престои поне 15 минути преди поднасяне.

Рейтинг

5 1
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: