ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена Чорба»Рибена супа с шаран и миди

Рибена супа с шаран и миди

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Експерт
300
900
477
73
7
Рибена супа с шаран и миди
09/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене100 мин.
Общо130 мин.
Порции10

Необходими Продукти

  • шаран - 1 кг
  • бяла риба - 1 брой
  • миди - 10 броя
  • лук - 4 глави, кромид
  • домати - 4 броя
  • дафинов лист - 5 броя
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме шарана и бялата риба, махаме главите, опашките, перките, филетираме ги и ги нарязваме на големи парчета.

Пълним една голяма тенджера с вода, пускаме главите, 2 обелени глави лук, 2 домата, кожата и оставяме да ври около 1 час с наполовина отворен капак.

След това прецеждаме получения рибен бульон и към него добавяме червен пипер, останалия лук, нарязан на ситно, доматите - обелени и също нарязани на ситно, дафиновия лист и черния пипер.

Посоляваме и оставяме да заври. Когато заври рибената чорба, добавяме мидите (предварително измити), парчетата риба и оставяме да ври още 30 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: