Унгарска бобена салата

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
913
118
68
01/07/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 783
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • боб - 250 г едър
  • лук - 1 глава
  • яйца - 1 - 2 бр.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • захар
  • оцет
  • олио - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба от предната вечер в студена вода. На сутринта изхвърлете водата, залейте боба със студена вода и варете в продължение на 90 минути. Отцедете бульона и оставете зрелия фасул леко са се охлади.

Лука се нарязва на филийки и се добавя към охладения фасул. Добавят се подправките и се прибира в хладилник поне за 12 часа.

Преди поднасяне се добавя яйцето, нарязано на кръгчета или кубчета и се наръсва с олио.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар