Пълнени питки със сирене и сусам

06/10/2019
"И за домашни сандвичи стават и ей така да си ги хапне човек - та хич не го мислете и още днес ги пригответе "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо153
  • Преглеждания за месеца152
  • Преглеждания за седмицата87
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • заквасена сметана - 1/2 ч.ч. 20 % масленост
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 щипка
  • олио - 3 с.л.
  • суха мая - 2 ч.л.
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • маргарин - 3 с.л. 80 % масленост
  • яйце - 1 бр.
  • брашно - 500 г приблизително
  • За плънка и поръсване
  • сирене - 200 г
  • яйца - 1 бр. голямо
  • краве масло
  • сусам
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа за месене сипваме заквасена сметана (1/2 ч.ч.). Наливаме леко затоплена вода (1/2 ч.ч.). Прибавяме яйце (1 бр.), захар (1 щипка), сол (1 ч.л.), суха мая (2 ч.л.) и бакпулвер (1 к.л.).

Разбъркваме и наливаме олио (3 с.л.). Слагаме и маргарин (3 с.л., като не е необходимо да е разтопен, а само размекнат). Смесваме всички съставки, като разбъркваме с бъркалка.

Постепенно прибавяме брашно, да получим гладко, нелепнещо тесто. Оставяме тестото да втаса, завито с полиетиленово фолио. После от втасалото тесто правим топчета.

Всяко топче, разтегляме леко, намазваме с разбито голямо яйце и в средата слагаме сирене и малко парченце краве масло. Отново оформяме топче. Подреждаме всички пълнени питки в тава, върху хартия за печене, намазана с олио.

Когато направим всички питки със сирене, ги намазваме отгоре с останалото разбито яйце смесено с една лъжица олио. Поръсваме всички малки питки със сусам. Слагаме на всяка питка парченце масло и като втасат, печем в предварително нагрята на 170-180 градуса фурна до златисто.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар