Баклава на охлювчета

06/10/2019
"Най-вкусната баклава е на охлювчета - в случай, че досега не сте го разбрали и сами "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 185
  • Преглеждания за месеца3185
  • Преглеждания за седмицата1097
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разопаковаме кори за баница, разделяме ги една по една. Поръсваме с разтопеното масло и наръсваме със захар и смлени орехи.

Отгоре поставяме още една и така повтаряме до 6 бр. листа от корите.

Навиваме на руло, след това нарязваме.

Нареждаме в намазнена тава с разрезите нагоре и наръсваме с масло.

Поставяме в печката и печем на слаба фурна.

След като са готови, ги оставяме да изстинат и след това заливаме с горещ захарен сироп баклавата.

Приготвяме го от 1, 5 чаша захар, 1 чаша вода, канела и ванилия.

Сервираме на следващия ден нашата баклава на охлювчета.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар