Таралежки с мас

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Експерт
300
900
477
73
7
07/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции8
"И като разровихме из старите тефтери да знаете на какво попаднахме - на любимите си таралежки с мас"

Необходими Продукти

  • свинска мас - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 броя
  • захар - 7 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • орехови ядки - 1 ч.ч.
  • брашно
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме добре свинската мас със захарта, прибавяме един по един, жълтъците и един белтък, ванилията и продължаваме да бъркаме.

Добавяме брашното и замесваме меко тесто, от него оформяме малки топчета. Топчетата потапяме в разбития белтък и след това в ситно нарязаните орехи.

Подреждаме ги в намазнена тавичка и ги печем на 220 градуса за около 15-20 минути. След като се изпекат, ги поръсваме с пудра захар.

Когато се поохладят, готовите таралежки могат да бъдат поднесени!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: