ezine.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Омлет»Перфектният пухкав омлет

Перфектният пухкав омлет

Криси ЧерниковаКриси Черникова
Дарт Вейдър
126
652
125
75
Перфектният пухкав омлет
05/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене8 мин.
Общо18 мин.
Порции1
"Разбира се, че първата стъпка в готварството е тази, при която приготвяте перфектен пухкав омлет"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За перфектния пухкав омлет трябва да първо да извадите млякото и яйцата да постоят на стайна температура 2 часа преди готвенето.

След това преминете към разбирането на яйцата. Първо отделете белтъците от жълтъците в две различни купи. Разбийте ги поотделнo до пухкавост, като използвате телена бъркалка, а не вилица.

Смесете двете съставки и добавете млякото, в което сте поставили щипка сода и сол. Разбъркайте сместа и изсипете в намаслен малък, но дълбок тиган, който е предварително загрят.

Изпечете омлета до златисто от двете страни. За да го обърнете по-лесно, може да използвате чиния. Вариант и просто да сложите похлупак на тигана и така яйцата ще се втвърдят и от горната страна, без да обръщате приготвения пухкав омлет.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: