Ябълки на пара

01/07/2013
Antonina
отAntoninaНовак
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене15 мин.
  • Общо25 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 791
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват от кората. Срязват се на две и се почистват от семките и сърцевината.

Почистените ябълки се нарязват на кубчета. В дълбок съд на бавен огън се разтопява маслото. Добавят се ябълките и са задушават на тих огън без да се разбъркват до омекване.

Преди поднасяне се поръсват с малко канела. Като десерт може да ги поднесете с натрошени бисквити и топка сметанов сладолед.

Може да ги поднесете като десерт или като гарнитура към пуешко месо.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар