ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Камби»Мариновани дребни камби със сирене

Мариновани дребни камби със сирене

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k1k3
Мариновани дребни камби със сирене
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
05/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1
"Прави са хората, като казват, че най-хубавите неща идват в малки пакетчета, вижте ги само тези дребни камби"

Необходими Продукти

  • камби - 10 - 12 бр. малки
  • За маринатата
  • винен оцет - 50 мл
  • захар - 2 ч.л.
  • сол - 1 и 1/2 ч.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • черен пипер - 6 - 7 зрънца
  • За пълнежа
  • сирене - 100 г
  • крема сирене - 60 г
  • дафинов лист - 2 бр.
  • олио - или зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Камбите се измиват, изтърбушват и почистват от дръжки и семки. В тенджерка се смесват оцет, водата, захарта, солта, черният пипер и две скилидки нарязан чесън.

Тенджерката се слага на котлона и щом маринатата заври, в нея се пускат почистените камби. Престояват така в невряща марината шест часа.

Плънката се приготвя, като в купа се смесят натрошеното сирене и крема сиренето. Разбъркват се добре, за да се получи нещо като пастет.

Камбите се отцеждат и се напълват със сирената, след което се подреждат в буркан. Между тях се поставят листчета дафинов лист, скилидки чесън и пожелание зрънца черен пипер.

Бурканчето се донапълва със зехтин и се съхранява в хладилника. След седмица нашите мариновани камби със сирене са готви за консумация.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: