Мариновани дребни камби със сирене

АнабелАнабелНовак32
05/10/2019
"Прави са хората, като казват, че най-хубавите неща идват в малки пакетчета, вижте ги само тези дребни камби "
Приготвяне30 мин.
Готвене5 мин.
Общо35 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо129
  • Преглеждания за месеца128
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • камби - 10 - 12 бр. малки
  • За маринатата
  • винен оцет - 50 мл
  • захар - 2 ч.л.
  • сол - 1 и 1/2 ч.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • черен пипер - 6 - 7 зрънца
  • За пълнежа
  • сирене - 100 г
  • крема сирене - 60 г
  • дафинов лист - 2 бр.
  • олио - или зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Камбите се измиват, изтърбушват и почистват от дръжки и семки. В тенджерка се смесват оцет, водата, захарта, солта, черният пипер и две скилидки нарязан чесън.

Тенджерката се слага на котлона и щом маринатата заври, в нея се пускат почистените камби. Престояват така в невряща марината шест часа.

Плънката се приготвя, като в купа се смесят натрошеното сирене и крема сиренето. Разбъркват се добре, за да се получи нещо като пастет.

Камбите се отцеждат и се напълват със сирената, след което се подреждат в буркан. Между тях се поставят листчета дафинов лист, скилидки чесън и пожелание зрънца черен пипер.

Бурканчето се донапълва със зехтин и се съхранява в хладилника. След седмица нашите мариновани камби със сирене са готви за консумация.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар