Яхния с картофи, наденица и ориз на фурна

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Копирайтър
168
395
66
33
3
04/10/2019
"Малко наденица, малко картофи и гледайте сега каква вкусна яхния ще завъртим - пръстите ще си оближете "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо243
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лук и морковите на ситно, запържваме ги в малко мазнина, прибавяме ориз, чернен пипер, сол на вкус, доливаме малко вода и оставяме да заври.

След това добавяме нарязаните на едри кубчета картофи, пак доливаме вода, оставяме го да заври, добавяме грах и го оставяме да се вари още 10 минути.

Изсипваме сместа в дълбока тава, нареждаме наденицата и слагаме във фурната на 200 градуса да се запече. Преди да сервираме готовата яхния с картофи и наденица, поръсваме с копър и магданоз.

Бележка: По желание към яхнията може да се добави целина, също става много вкусно.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар