Лесна туршия с аспирин

АнабелАнабел
Експерт
386
3
56
04/10/2019
"За който не знае, аспирин се слага в туршиите, за да не ви боли на другия ден глава от питиетата, които ще изпиете с тях "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 782
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • моркови - и др. (чушки, камби, зеле, карфиол)
  • сол - по 1 с.л. на буркан
  • захар - по 2 с.л. на буркан
  • оцет - по 5 с.л. на буркан
  • аспирин - по 2 бр. на буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците (каквито имаме под ръка и в желаното количество) се избират да са здрави, измиват се и се нарязват на средно големи парчета.

На дъното на буркан тип Омния се слагат един счукан аспирин, солта, захарта и оцет.

В буркана се нареждат нарязаните зеленчуци, а най-отгоре се слага вторият счукан аспирин.

В буркана се долива гореща вода, запечатва се добре и се обръща с капачката надолу.

Може да се завие и с кърпа, за да се задържи топлината за по-дълго.

Нашата лесна туршия с аспирин е готова!

След това може да поднесем тази вкусна туршия с ракия!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар