Картофена торта с пилешко месо

03/10/2019
"Вие шоколадовите торти си ги дръжте, който разбира, знае, че по-вкусна от картофената торта с пилешко няма да намери "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо390
  • Преглеждания за месеца389
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите и ги сваряваме в подсолена вода, отцеждаме ги и ги пасираме. Към тях прибавяме майонеза и лук, нарязан на ситно, размесваме всичко много добре и подправяме със сол на вкус.

Загряваме зехтина в тиган и запържваме нарязания на едро лук за плънката, прибавяме нарязаното на парчета пилешко месо, подправяме със сол и черен пипер и пържим до готовност.

Малко преди да свалим плънката от котлона, прибавяме нарязаните орехови ядки. Разстиламе половината от пасираните картофи в подходяща форма за торта, разпределяме равномерно плънката и отгоре покриваме с останалите картофи.

Украсяваме готовата солена торта с настърган кашкавал, нарязани сварени яйца. По желание може да добавим маслини и каквото друго пожелаем за украса.

Прекрасна картофена торта с пилешко за гости!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар