Свински пържоли в гювеч

03/10/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо138
  • Преглеждания за месеца137
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме глинен гювеч и намазваме добре дъното и страните му със зехтина.

Разпределяме равномерно на дъното половината от нарязаните моркови, лук и целина, слагаме пържолите и ги овкусяваме с натрошеното кубче бульон, чубрица и босилек.

Сипваме 2 чаени чаши вода, прибавяме останалите зеленчуци и захлупваме гювеча. Поставяме го в предварително загрята фурна на 180 градуса и печем около 2 часа нашите пържоли в гювеч.

Бележка: По желание към пържолите в гювеч можете да добавите и гъби.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар