Свински пържоли в гювеч

03/10/2019
"Разликата във вкуса определено се усеща, когато свинските пържоли са приготвени в гювеч "
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 694
  • Преглеждания за месеца1398
  • Преглеждания за седмицата44
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме глинен гювеч и намазваме добре дъното и страните му със зехтина.

Разпределяме равномерно на дъното половината от нарязаните моркови, лук и целина, слагаме пържолите и ги овкусяваме с натрошеното кубче бульон, чубрица и босилек.

Сипваме 2 чаени чаши вода, прибавяме останалите зеленчуци и захлупваме гювеча. Поставяме го в предварително загрята фурна на 180 градуса и печем около 2 часа нашите пържоли в гювеч.

Бележка: По желание към пържолите в гювеч можете да добавите и гъби.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар