Пиле с грах, картофи и гъби

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
144
494
550
45
27/09/2019
"Чудехме се с грах ли да го приготвим, с картофки ли - и взехме, че сложихме и от двете "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо468
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пилешкото (500-600 г) на порции и измиваме.

Слагаме в тенджерка, заливаме с вода и включваме котлона. Когато кипне водата, я отливаме. Гъбите печурки (5-6 бр.) измиваме, белим и нарязваме.

Слагаме ги при пилешкото в тенджерата, прибавяме към тях, белени и нарязани картофи (2-3 бр.) и почистен, настърган или нарязан ситно лук (1 бр.).

Наливаме олио (1/2 к.ч.), ръсваме черен пипер и слагаме да се задушават, докато останат на мазнина. Прибавяме червен пипер (1 ч.л.) и наливаме гореща вода (800 мл приблизително).

Оставяме ястието да се вари 15 минути и слагаме граха от консерва (2 ч.ч.) и натрошен пилешки бульон (1 бр. кубче). Слагаме и стрита ситно чубрица.

Продължаваме готвенето, докато всички продукти се сварят.

За сгъстяване на яхнията с пиле и картофи в купичка слагаме брашното (1-2 с.л.) и разреждаме с малко вода, да получим кашичка, която постепенно изливаме в ястието с непрекъснато разбъркване, до предпочитаната гъстота на соса.

Оставяме яхнията с грах, картофи и гъби да къкри още 1-2 минути на бавен котлон.

Незалепваща алуминиева тенджера с капак 26 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Незалепваща алуминиева тенджера с капак 26 см
42.99 лв.
Виж ››

Очарователна алуминиева тенджера, която освен с външния си вид, ще спечели сърцето ви и с многото предимства пред другите съдове. Има удобни термоизолиращи дръжки за лесно пренасяне, двойно дъно, огнеупорен капак и незалепващо покритие. Сигурни сме, че вече си я представяте във вашата кухня. Тенджера с незалепващо покритие е тенджера мечта!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар