ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пилаф»Пилаф по арабски

Пилаф по арабски

Румяна СалалийскаРумяна Салалийска
Ветеран
3159795132527
Пилаф по арабски
25/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Защото не всеки пилаф е като другия, а този е като излязъл от някоя екзотична приказка"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред слагаме ориза да се накисне във вода за 30 минути.

В дълбок тиган сгорещяваме малко олио, добавяме нарязаните на малки парчета пилешки гърди, подправките, запържваме леко, разбъркваме добре и добавяме вода - толкова, че да покрие пилешкото, след като заври, захлупваме с капак и оставяме на слаб огън за 30 минути.

След това отцеждаме пилешкото и запазваме бульона в друг съд.

В друг тиган сгорещяваме около 3 с.л. олио и добавяме стафидите и нарязаните на ситно лук и моркови, сотираме ги за около 5-6 минути, добавяме доматеното пюре и разбъркваме.

Изсипваме готовите зеленчуци с пюрето в тигана с пилешкото, добавяме ориза и бульона, който сме запазили, преди това. Бъркаме на среден огън, когато оризът абсорбира цялата течност, захлупваме с капак, махаме го от котлона и го оставяме да се задуши.

През това време нарязваме бадемите на ситно и ги запичаме леко в тиган.

Когато сервираме готовия пилаф по арабски, поръсваме отгоре със запечените бадеми.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: